ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ Νύχι του Αετού
EAGLE CLAW KUNG FU

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ

Το Νύχι του Αετού (Eagle Claw – Ying Jow Pai) είναι ένα στιλ του παραδοσιακού κινεζικού Κουνγκ Φου, γνωστό για τις περίφημες μαχητικές τεχνικές και τους εξαίρετους μαχητές της μακραίωνης ιστορίας του, την ποικιλομορφία των τεχνικών του, την πλούσια ύλη και την πανέμορφη τεχνική του.

ΙΣΤΟΡΙΑ

leung shum

Το Νύχι του Αετού φέρεται να είναι δημιούργημα του στρατηγού της Δυναστείας Σονγκ, Γιούε Φέι (1103-1142) –για την ακρίβεια φαίνεται να είναι δημιούργημά του το ένα από τα δύο συστήματα που συναποτελούν το σημερινό Νύχι του Αετού. Πρόκειται για τα συστήματα Γιουέ Σι Σαν Σου και Φαν Ζι Τσουάν και ο Γιούε Φέι λέγεται ότι δημιούργησε το πρώτο. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα αρχίζει να διδάσκεται ευρύτερα και να εξαπλώνεται κατά τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα από τον δάσκαλο Τσεν Ζιτσένγκ, ο οποίος ίδρυσε την Ένωση Τσινγκ Μο, αρχικά στη Σαγκάη και αργότερα στο Χονγκ Κονγκ. Η Ένωση βοήθησε στην εξάπλωση του συστήματος και εκτός Κίνας μετά τον Β΄ Π.Π.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η  χρήση της αρπαγής, η επίθεση σε σημεία πιέσεως, τα περιστροφικά λακτίσματα, τα κλειδώματα, τα σαρώματα ποδιών, η χρήση τεχνικών παλάμης  και ο συνδυασμός εσωτερικής και εξωτερικής δύναμης αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά στο «Νύχι του Αετού». Οι τεχνικές και η στρατηγική του συστήματος βασίζονται στις εξής αρχές: Τζόου Ντα Κουμ Να (αρπαγή- χτύπημα- κλείδωμα), Ντιμ Γιουτ Μπιε Χέι (επίθεση σε σημεία πίεσης και σταμάτημα της αναπνοής), Κόου Γουάι Σάου Φουνγκ (κλείδωμα), Ντιούι Κόου Φινγκ Λάου (έλεγχος, τράβηγμα – σπρώξιμο), Σιμ Τζιμ Τονγκ Να (περιστροφή – άλμα και πτώση στο έδαφος), Νόι Σουπ Τσανγκ Ντιτ (πτώση και τεχνικές με χρήση της μέσης), Φαν Γκαν Τσάου Κουάτ (κόψιμο αρτηριών και θρυμματισμός των οστών). Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη φόρμα των 108 τεχνικών, δεν λείπουν όμως και πολλές ακόμα ένοπλες και άοπλες φόρμες ενός ή δύο ατόμων με πολύ λιγότερες κινήσεις.

kids-kung-fu-00001
kids-kung-fu-00002
kids-kung-fu-00003
kids-kung-fu-00004
kids-kung-fu-00005
kids-kung-fu-00006
kids-kung-fu-00007
kids-kung-fu-00008
kids-kung-fu-00009
kids-kung-fu-00010
kids-kung-fu-00011

kids krav maga video

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Στο τμήμα Κουνγκ Φου του Martial Way ακολουθούμε τις ενδυματολογικές κατευθύνσεις των περισσότερων σχολών Κουνγκ Φου διεθνώς. Οι μαθητές φορούν ένα φαρδύ μαύρο παντελόνι και κοντομάνικο μπλουζάκι με το σήμα του συστήματος ή την παραδοσιακή κινεζική φόρμα του Κουνγκ Φου.

Όσον αφορά την υπόδηση, παρ’ όλο που κανονικά στο Κουνγκ Φου, όπως και σε όλα τα κινεζικά στυλ, οι μαθητές φορούν μαλακά παπούτσια, στο Martial Way εξασκούμαστε ξυπόλητοι. Τα στρώματα με τα οποία είναι στρωμένο το δάπεδο για την προστασία των μαθητών μας από τους τραυματισμούς, δεν επιτρέπουν τη χρήση παπουτσιών για λόγους προαστασίας τους αλλά και καθαριότητας.

ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όπως όλα τα παραδοσιακά στυλ του Κουνγκ Φου, έτσι και το Νύχι του Αετού αναπτύσσει ολοκληρωμένα το σώμα και την προσωπικότητα του παιδιού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη σωματική και ψυχική του υγεία. Με τις πολύπλοκες φόρμες του αναπτύσσει υψηλή δεξιοτεχνία και σωματική ευφυΐα, βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης, ενώ καλλιεργεί τις αρετές της υπομονής, επιμονής, της πειθαρχίας και του σεβασμού.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στο τμήμα Κουνγκ Φου του Martial Way ακολουθούμε τις ενδυματολογικές κατευθύνσεις των περισσότερων σχολών Κουνγκ Φου διεθνώς. Οι μαθητές φορούν ένα φαρδύ μαύρο παντελόνι και κοντομάνικο μπλουζάκι με το σήμα του συστήματος ή την παραδοσιακή κινεζική φόρμα του Κουνγκ Φου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Στο τμήμα Κουνγκ Φου (Νύχι του Αετού) του Martial Way διδάσκει ο Γρηγόρης Βασιλάκης, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του στιλ σε Ελλάδα και Ευρώπη και προσωπικός μαθητής του Μεγάλου Δασκάλου Λέονγκ Σαμ (Leung Shum), ενός από τους μεγαλύτερους και πιο ονομαστούς Δασκάλους στον χώρο τον πολεμικών τεχνών διεθνώς, για περισσότερο από 30 χρόνια. Ο Λέονγκ Σαμ είναι ο πρώτος άνθρωπος που δίδαξε το Νύχι του Αετού στους Δυτικούς και ένας από τους ελάχιστους Δασκάλους στον κόσμο που κατέχει το σύστημα ολοκληρωμένα, συμπεριλαμβανομένων και των 108 τεχνικών μάχης του στρατηγού Γιούε Φέι. Σήμερα, κοντά στο τέλος της διδακτικής του σταδιοδρομίας έχει ήδη φροντίσει για τη μετάδοση του συστήματος μετά την αποχώρησή του. Τον Μάιο του 2000, σε σεμινάριο που διοργανώθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ανακήρυξε επίσημα την 1η γενεαλογική γραμμή εκπαιδευτών του συστήματος, στους οποίους δόθηκε η εξουσιοδότηση για τη μετάδοση του Αετού στις επόμενες γενιές. Μεταξύ αυτών και ο Γρηγόρης Βασιλάκης, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε για τη διάδοση του συστήματος στην Ευρώπη.